درس ۸: مکانیزم‌های حفاظتی در دستگاه پرس و برش

درس۸: مکانیزم‌های حفاظتی در دستگاه پرس و برش

آشنایی مکانیزم‌های حفاظتی در دستگاه پرس و برش

در درس‌های قبلی بحث آشنایی با علم طراحی مکانیزم‌ها با مکانیزم‌های جور کردنی، مکانیزم‌های تنظیم وزن، مکانیزم‌های برش، مکانیزم‌های تغذیه کننده، مکانیزم‌های نوار نقاله و مکانیزم‌های پیچیدن قرقره آشنـا شده‌ایم. در این مقاله قصد داریم مکانیزم‌های حفاظتی در دستگاه پرس و برش را بررسی کنیم.

سالانه در صنعت صد‌ها گزارش در خصوص قطع عضو و آسیب‌های جبران ناپذیر که توسط دستگاه‌های بدون حفاظ پرس و برش ایجاد می‌شود را می‌شنویم، اما چکار می‌شود کرد؟ آیا می‌توان این دستگاه را از چرخه تولید خارج کرد؟! قطعاً پاسخ به این سؤال خیر است. در حقیقیت امروزه در بحث مهندسی ایمنی با استفاده تکنولوژی‌های ترکیبی مهندسی سعی می‌کنند تا حد امکان جلوی خسارت را بگیرند. در ادامه ما با سه مکانیزم‌های حفاظتی در دستگاه پرس و برش آشنا خواهیم شد.

غالباً در تمام دستگاه‌های پرس و برش صنعتی از کِلاچ (Clutch) به منظور قطع و وصل کردن انتقال نیرو از موتور به جعبه دنده (گیربکس) استفاده می‌شود اما کِلاچ به تنهایی برای حفاظت در دستگاه‌های پرس و برش کافی نمی‌باشد.

مکانیزم شماره ۱

مکانیزم شماره ۱ از مکانیزم‌های حفاظتی در دستگاه پرس و برش، یک مکانیزم متداول و بسیار مؤثر برای پیشگیری از جا ماندن دست زیر دستگاه است. این مکانیزم که هم می‌تواند توسط مدار برقی و هم توسط مدار نیوماتیکی راه‌اندازی شود برای شروع به کار دستگاه لازم است همزمان دو شستی راه انداز فشرده شود که همین باعث جلوگیری از جا ماندن دست زیر دستگاه خواهد شد.

مکانیزم شماره ۲

مکانیزم شماره ۲ یک مکانیزم کاملاً مکانیکی است که به منظور جلوگیری از جا ماندن دست زیر دستگاه پرس طراحی و ساخته شده است. ساخت و نصب این مکانیزم حفاظتی بسیار ساده ساده اما در عین حال بسیار مؤثر است. یکی از علت‌هایی که جا ماندن دست زیر دستگاه پرس بسیار شایع است این است که در طول ساعات کاری اپراتور دستگاه مجبور است قطعات زیادی را زیر دستگاه قرار بدهد که خستگی ناشی شده از این امر می‌تواند سبب بروز حادثه بشود.

بیشتر ببینید
استاندارد ASME section VII

مکانیزم شماره ۳

مکانیزم شماره ۳ یک مکانیزم کاملاً برقی است که به وسیله پرده نوری از جا ماندن دست زیر دستگاه پرس جلوگیری می‌کند. نحوه کار این مکانیزم همانطور که در ویدئو زیر مشاهده می‌کنید به این صورت است که یک چشم نوری جلوی دستگاه نصب می‌شود و در صورتی که دست یا قسمتی از بدن وارد دستگاه بشود، دستگاه حرکت خود را متوقف می‌کند.

این مقاله در تاریخ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ آپدیت شده است.

به این مقاله چقدر امتیاز می‌دهید؟

امتیاز 3.94 از 17 رای

رضا رستمی
ارسال دیدگاه