۰ تا ۱۰۰ استاندارد ۶۵۰ API برای طراحی و ساخت مخازن ذخیره

۰ تا ۱۰۰ استاندارد ۶۵۰ API برای طراحی و ساخت مخازن ذخیره

آشنایی با استاندارد ۶۵۰ API برای طراحی و ساخت مخازن ذخیره

استاندارد ۶۵۰ API ، توسط مؤسسه نفت آمریکا یا API که مخفف American Petroleum Institute است تدوین شده است. این استاندارد در برگیرنده الزامات اصلی و پایه در مورد متریال، طراحی، ساخت، نصب و تست مخازن ذخیره می‌باشد. طبق پیشگفتار این استاندارد، الزامات و نکات ارائه شده در آن برای مخازن ذخیره‌ی افقی و عمودی قابل نصب بر روی زمین (aboveground) که روباز (open-top) یا رو بسته (closed) هستند و با روش جوشکاری ساخته شده‌اند قابل استفاده است.
طبق متن استاندارد ۶۵۰ API ، مخازنی که مورد بحث در این استاندارد است فشار داخلی‌شان نباید از فشار جو (Atmospheric Pressure) بیشتر باشد. لذا به اغلب مخازنی كه تحت این استاندارد ساخته می‌شوند، مخازن اتمسفریک (Atmospheric Storage Tanks) گفته می‌شود. باید توجه داشت طبق این استاندارد دمای كاری برای این گونه مخازن نباید از C° ۹۳ بیشتر باشد. اما باید در نظر داشت با ملاحظاتی که در این استاندارد آمده است و با رعایت چهار‌چوب‌های ذکر شده دمای کاری و فشار مخازن به ترتیب می‌تواند تا C° ۹۳ و KPa ۱۸ باشد.
استاندارد ۶۵۰ API نسخه ۲۰۱۸ که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است، شامل ده بخش مجزا به شرح زیر می‌باشد:
۱- حوزه كاری (Scope)
۲- مراجع (Normative References)
۳- تعاریف (Terms and Definitions)
۴- متریال (Materials)
۵- طراحی (Design)
۶- ساخت (Fabrication)
۷- نصب (Erection)
۸- روش‌های بازرسی اتصالات (Methods of Examining Joints)
۹- دستورالعمل جوشكاری و تعیین صلاحیت جوشكار (Welding Procedure and Welder Qualifications)
۱۰- علامت‌گذاری جوش‌ها (Marking)
لازم به ذکر است که استاندارد ۶۵۰ API ، شامل تمام نکات و اطلاعات لازم برای طراحی و ساخت مخازن ذخیره و مخازن تحت فشار اتمسفریک نمی‌باشد و اطلاعات تکمیلی را باید از سایر مراجع پیگیری کرد. برای مثال در بخش پنجم این استاندارد فقط در مورد تست رادیوگرافی RT، تست التراسونیک UT، تست ذرات مغناطیسی MT، تست مایع نافذ PT، تست چشمی VT توضیح داده شده است و از بررسی سایر روش‌هایی که برای بازرسی جوش و بازرسی مخازن استفاده می‌شود مانند: تست ادی کارنت ET و تست آکوستیک ‌امیشن صرف نظر شده است. در مثال دیگر با بررسی استاندارد ۶۵۰ API می‌توان فهمید که مواردی همچون حفاظت كاتدیک كف مخزن و تعمیرات و بازرسی‌های دوره‌ای مخزن در این استاندارد ذكر نشده‌اند و به عنوان نمونه لازم است جهت طراحی و نصب سیستم حفاظت كاتدیک به استاندارد ۶۵۱ API و همچنین برای انجام تعمیرات و بازرسی‌های دوره‌ای مخازن ساخته شده به استاندارد ۶۵۳ API رجوع شود.
در متن استاندارد ۶۵۰ API آورده شده است که کلیه موارد تهیه دستور العمل جوشکاری WPS و تائید آن PQR و تعیین صلاحیت جوشکار باید از استاندارد ASME XI پیگیری شود.

بیشتر ببینید
۰ تا ۱۰۰ آشنایی با شیر آلات پایپینگ

دانلود رایگان استاندارد ۶۵۰ API

استاندارد ۶۵۰ API نسخه ۲۰۱۸ که یکی از جدیدترین ویرایش‌های این استاندارد می‌باشد به صورت رایگان در سایت یک دو سه صنعت در اختیار کاربران سایت قرار گرفته است که از لینک زیر می‌توانید آن را دریافت کنید.

به این مقاله چقدر امتیاز می‌دهید؟

Rating 3.58 from 187 votes

رضا رستمی
ارسال دیدگاه