درس ۲۷: آشنایی با مکانیزم‌های کپی کننده حرکت

مکانیزم های کپی کننده حرکت

آشنایی با مکانیزم‌های کپی‌ کننده حرکت

در دروس قبلی آشنایی با علم طراحی مکانیزم‌ها، مکانیزم‌های مختلفی را بررسی کردیم که می‌توانید آن‌ها را در سری مقالات [ علم طراحی مکانیزم‌ها ] مطالعه کنید. در این قسمت قصد داریم تا شما را با مکانیزم‌های کپی‌ کننده حرکت آشنا کنیم.

پس از بررسی بیش از ۲۵ مقاله تخصصی در مورد مکانیزم‌های صنعتی، عمده‌ترین مکانیزم‌هایی که در صنعت کاربرد دارند را خدمت دوستان معرفی کردیم. در این مقاله به بررسی انواع مکانیزم‌های کپی‌ کننده حرکت و کاربردشان در صنعت پرداخته خواهد شد. از مکانیزم‌های کپی‌ کننده حرکت در دستگاه‌های مختلف از جمله دستگاه فرز پانتوگراف، دستگاه حکاکی، قطار برقی و… استفاده می‌شود که در ادامه هر کدام را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

در بسیاری از دستگاه‌های صنعتی احتیاج است تا به نحوی حرکت را طبق یک الگوی مشخص کپی کنیم لذا به این ترتیب انواع مختلفی از مکانیزم‌ها شکل گرفته‌اند که آن‌ها را با نام مکانیزم‌های کپی‌ کننده حرکت می‌شناسیم.

مکانیزم شماره ۱

مکانیزم شماره ۱، یک مکانیزم ساده کپی‌ کننده است این مکانیزم حرکت را با مقیاس بزرگتر منتقل می‌کند. از آنجایی که طول بازوی DE دوبرابر AC است حرکت با مقیاس دو برابر منتقل می‌شود.

پخش ویدیو

مکانیزم شماره ۲

مکانیزم شماره ۲، یک مکانیزم کپی‌ کننده است که نسبتاً دقت پائینی دارد و بیشتر کاربرد هنری دارد تا کاربرد صنعتی اما با این حال از آن می‌توان به عنوان یک مکانیزم کپی‌ کننده حرکت نام برد.

پخش ویدیو

مکانیزم شماره ۳، مکانیزم حکاکی روی چوب پانتوگراف

مکانیزم شماره ۳ برای حکاکی روی چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مکانیزم می‌تواند با دقت قابل قبولی حرکت را کپی کند.

بیشتر ببینید
۰ تا ۱۰۰ آشنایی با انواع فولادهای زنگ نزن
پخش ویدیو

مکانیزم شماره ۴

مکانیزم شماره ۴ به نوعی یک مکانیزم کپی‌ کننده حرکت است که در برخی از دستگاه‌های فرز پانتوگراف استفاده می‌شود و با کمک مکانیزم چرخ و‌ شانه می‌تواند حرکت را روی استوانه منتقل کند.

پخش ویدیو

مکانیزم شماره ۵

مکانیزم شماره ۵، یک مکانیزم ساده کپی‌ کننده حرکت است. این مکانیزم حرکت را با مقیاس برابر منتقل می‌کند. از آنجایی که طول بازوی‌های منتقل‌ کننده در این مکانیزم برابر هست، حرکت با نسبت برابر منتقل می‌شود.

مکانیزم شماره ۶، مکانیزم فرز پانتوگراف

مکانیزم شماره ۶ یکی از مکانیزم‌هایی است که در دستگاه فرز پانتوگراف استفاده می‌شود. برای توضیح بیشتر می‌توان گفت که ماشین‌های فرز پانتوگراف (Pantograph Milling Machine) یا فرز کپی برای کپی‌ سازی شکل‌های نامنظم، حروف نوشتار، لوگو و غیره….. بر روی قطعات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مکانیزم شماره ۶ ، مکانیزم فرز پانتوگراف

پخش ویدیو

مکانیزم شماره ۷

در قطار‌های برقی باید همواره جریان برق به صورت یکنواخت تأمین بشود لذا به همین منظور دکل‌های برق در بالای مسیر حرکت قطار تعبیه شده‌اند و جریان برق به واسطه یک دکل‌های مخصوصی که روی قطار نصب شده‌اند به موتور محرک قطار می‌رسد.

از آنجایی که قطار در حرکت است و در پیچ و خم‌هایی که در مسیر ریل راه آهن وجود دارد ممکن است جریان برق قطع بشود با یک مکانیزمی که در دسته‌بندی مکانیزم‌های کپی‌ کننده حرکت قرار می‌گیرد هموار اتصال بین سیم دکل برق و دکل قطار برقرار می‌شود.

مکانیزم های کپی کننده حرکت در قطار برقی

این مقاله در تاریخ ۳ شهریور ۱۴۰۲ آپدیت شده است.

به این مقاله چقدر امتیاز می‌دهید؟

Rating 3.52 from 43 votes

بیشتر ببینید
۰ تا ۱۰۰ آشنایی با انواع مبدل‌های حرارتی
رضا رستمی
ارسال دیدگاه