استاندارد ASME section I

استاندارد ASME section I

آشنایی با ASME

ASME که مخفف کلمه انگلیسی American Society of Mechanical Engineers، به معنای انجمن مهندسان مکانیک آمریکا می‌باشد. این انجمن برای اولین بار در سال ۱۸۸۰ میلادی در کشور آمریکا به منظور ایجاد یک راه کار مدون و قابل اعتماد برای ساخت مخازن تحت فشار و دیگ‌های بخار (بویلرها) بنیان گذاشته شد.

انجمن مهندسان مکانیک آمریکا یا ASME، در زمینه‌های مختلف مهندسی فعالیت دارد که یکی از این زمینه‌ها تدوین دستورالعمل و الزامات برای بهره‌برداری ایمن از تجهیزات صنعتی می‌باشد. این انجمن تا امروز بیش از بر ۶۰۰ استاندارد و آیین‌نامه را تألیف کرده است که شامل الزامات و توصیه‌هایی در زمینه‌های مختلف مانند: دیگ‌های بخار (بویلرها) و مخازن تحت فشار، آسانسور‌ها، جرثقیل‌ها، پایپینگ‌ها، خصوصیات مواد، بازرسی تجهیزات نیروگاهی و هسته‌ایی و…. می‌باشد. استاندارد، کد و اسپسیفیکشن‌های ارائه شده توسط ASME هر چند سال یکبار با پیشرفت علم، به روز‌رسانی می‌شوند و در دسترس کاربران در سر تا سر دنیا قرار می‌گیرند.

انجمن مهندسان مکانیک آمریکا ASME، یکی از بزرگترین ناشران مجلات علمی و تخصصی می‌باشد و همه ساله تعداد زیادی همایش تخصصی و حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف مهندسی مکانیک برگزار می‌کند و این انجمن بیش از ۱۳٬۰۰۰ عضو در بیش از ۱۵۸ کشور دنیا دارد.

استاندارد ASME section I

استاندارد ASME section I، یک استاندارد برای ساخت بویلر‌ها و مبدل‌های حرارتی می‌باشد، نام انگلیسی این استاندارد Roles for Contraction of Power Boiler است. این استاندارد جلد اول از استاندارد‌های ASME که برای ساخت و بهره‌برداری از دیگ‌های بخار و مخازن تحت فشار تدوین شده است، می‌باشد. مجموعه کد‌های مرتبط در این باره با نام ASME BPVC که مخفف ASME Boiler and Pressure Vessel Code است منتشر شده است که تا کنون تا نسخه XII منتشر شده است که آنها را می‌توانید در اینجا بیابید.

بیشتر ببینید
۰تا ۱۰۰ جوشکاری زیر پودری به زبان ساده

در کنار استاندارد ASME section I، استاندارد ASME section VI به بحث مراقبت و بهره‌برداری از بویلرهای حرارتی پرداخته است.

استاندارد ASME section I دارای بخش‌های زیر می‌باشد:

۱) بخش اول: روش و اصول‌های کلی برای ساخت

۲) بخش دوم: اصول ساخت بویلر و مبدل‌های حرارتی با جوشکاری

۳) بخش سوم: اصول ساخت بویلر و مبدل‌های حرارتی با پین و پرچ

۴) بخش چهارم: اصول ساخت بویلر و مبدل‌های حرارتی با استفاده از لحیم کاری

۵) بخش پنجم: توصیـه‌ها برای ساخت بویلر واتر تیوب

۶) بخش ششم: توصیـه‌ها برای ساخت بویلر فایر تیوب

۷) بخش هفتم : توصیـه‌ها برای ساخت بویلر سایز کوچک

۸) بخش هشتــم: توصیـه‌ها برای ساخت بویلر الکتریکـی

به این مقاله چقدر امتیاز می‌دهید؟

Rating 2.06 from 16 votes

رضا رستمی
ارسال دیدگاه