تکنیک پشت برداری یا Back Gouging در جوشکاری

تکنیک پشت برداری یا Back Gouging

تکنیک پشت برداری یا Back Gouging در جوشکاری

پیشنهاد می‌شود قبل از مطالعه این مقاله، مقاله بررسی اتصالات جوشی نفوذ کامل CJP و اتصال نفوذ ناقص PJP مطالعه فرمایید. هنگام جوشکاری ورق‌ها یا لوله‌های ضخیم، اغلب بدون آماده سازی لبه‌ها با ایجاد پخ [ انواع پخ‌های جوشکاری مطالعه کنید ] ایجاد نفوذ کامل ۱۰۰٪ غیرممکن است. لذا برای اینکه از نفوذ کامل ۱۰۰٪ اطمینان حاصل شود کدها و استانداردهای جوشکاری راهکاری‌های را ارائه کرده‌اند که یکی از این راهکارها پشت برداری است.

بررسی نفوذ ناقص incomplete root penetration
برای اکثر فرآیندهای جوشکاری، قطعاتی که ضخامت آن‌ها از ۱۰ میلی‌متر بیشتر است، به‌منظور ایجاد نفوذ کامل، لازم است که لبه‌های جوشکاری با پخ‌زنی آماده شوند که می‌تواند در یک جهت و دو جهت اجرا شوند.
پشت برداری یا به انگلیسی Back Gouging، یکی از تکنیک‌های موجود برای اطمینان ایجاد نفوذ کامل در جوشکاری است. این تکنیک مطابق شکل زیر است و در اولین گام از یک سمت جوشکاری انجام می‌شود سپس از سمت دیگر با استفاده از سنگ زنی یا سایر فرآیندها فلز پایه تا رسیدن به فلز جوش برداشته می‌شود و سپس قسمت گود شده با استفاده از جوشکاری پر می‌شود. این تکنیک نفوذ کامل ۱۰۰٪ را تضمین می‌کند.
تکنیک پشت برداری، علاوه بر تضمین نفوذ کامل در ریشه جوش، سایر ناپیوستگی‌ها و عیوب جوش احتمالی مانند سوختگی ریشه جوش و غیره را در صورت وجود برطرف می‌کند.

تکنیک پشت برداری یا Back Gouging

به این مقاله چقدر امتیاز می‌دهید؟

Rating 3.08 from 51 votes

رضا رستمی
ارسال دیدگاه